XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

ANDROGRAPHOLIDE
Belangrijkste indicatie: Voorkoming van het ontstaan van vlekken

PURE ACTIEVE STOF A70
Bibliografisch overzicht

INCI-naam: ANDROGRAPHIS PANICULATA LEAF EXTRACT
Voor meer dan 95% pure molecule verkregen uit Indische Echinacea
(Andrographis paniculata)

Andrographolide is een extract uit de bladeren van andrographis paniculata. Andrographolide is een diterpeen lacton met depigmenterende en anti-oxiderende eigenschappen die interessant zijn in de cosmetica.
Andrographis paniculata, uit de familie der Acanthaceae, groeit in Azië en meer in het bijzonder in India en Maleisië.
Deze eenjarige plant met een grote hoeveelheid lancetvormige bladeren, heeft kleine witte bloemetjes. Andrographis wordt veel gebruikt in de ayurvedische geneeskunde ter bestrijding van dysenterie, hepatitis, herpes, huidinfecties en slangenbeten.
Deze plant, die ook wel Indische Echinacea wordt genoemd, hielp in 1919 de griepepidemieën in India een halt toe te roepen. In de Chinese fytogeneeskunde wordt Chuan Xin lian voorgeschreven tegen koorts en infecties van de luchtwegen. Andrographis staat vermeld in de Chinese apothekersboeken (1997 Ed.) en wordt tegenwoordig in Scandinavië gebruikt ter verlichting van de gebruikelijke symptomen van verkoudheid.

WERKINGSMECHANISMEN / BEWIJZEN VAN DOELMATIGHEID
Bruine vlekken hebben te maken met een overmatige melanineproductie, over het algemeen door de werking van UV. Zij kunnen onder diverse omstandigheden ontstaan: ouderdomsvlekken (lentigo), zwangerschapsmasker (melasma), overmatig gepigmenteerde littekens, bijvoorbeeld bij acne.

Andrographolide remt de melanogenese af door middel van twee mechanismen: het afremmen van de synthese van endotheline en het afremmen van de productie van stikstofmonoxide (NO).
• Andrographolide remt de productie van stikstofmonoxide (NO) af door de uitdrukking van de proteïne NO synthase te verminderen [1].
Stikstofmonoxide staat erom bekend de door UV veroorzaakte melanogenese te moduleren [2]. De UV-straling verhoogt namelijk de productie van stikstofmonoxide door de NO synthase van de keratinocyten te activeren. Stikstofmonoxide maakt deel uit van het door UV gestimuleerde regulatienetwerk dat de huidpigmentering stimuleert. Door de productie van stikstofmonoxide af te remmen, kan andrographolide melanogenese afremmen.
• Andrographolide remt de synthese van endotheline af.
Endotheline is een intrinsieke transmitter voor menselijke melanocyten, aangezien deze betrokken is bij de door UV veroorzaakte pigmentering [3]. De keranitocyten staan erom bekend wezenlijk verschillende factoren te produceren [4], zoals endotheline-1 (ET-1), die invloed heeft op de wildgroei en migratie van melanocyten, alsmede op de melanogenese. Na blootstelling aan UV-straling worden de synthese en afscheiding van ET-1 opgereguleerd in de keratinocyten [4]. De extracten van andrographis paniculata (0.01 tot 0.1%) blokkeren de synthese van endotheline en remmen zo zijn invloed op de wildgroei en migratie van de melanocyten en op de melanogenese af [5].

DE MENING VAN ONZE EXPERT
Met zijn originele chemische formule en behorend tot de familie der terpenen toont andrographolide nogmaals aan goed te combineren te zijn. De eigenschappen van deze actieve stof zijn nog lang niet allemaal voldoende onderzocht door de moderne biologie, maar het traditionele gebruik hiervan toont talrijke toepassingsmogelijkheden (in het bijzonder bij virusziektes).

Recente studies hebben de invloed op de NO synthase en de endotheline 1 aangetoond die betrokken zijn bij de melanogenese en hieruit blijkt het belang van een combinatie met andere moleculen die van invloed zijn op de melanogenese, zoals de remmers van tyrosinase.

De actieve in vivo dosis bij een gebruik als losse molecule is nog niet uitvoerig beschreven door de vaklitteratuur. Een dosis van 0,1% zou efficiënt en gegrond zijn.

Andere toepassingen zouden gegrond zijn voor deze actieve stof, rekening houdend met zijn profiel en in het bijzonder de perifere effecten op de bloedvaten die, in combinatie met de effecten op de pigmentering, de teint uitstekend zouden kunnen egaliseren.

EFFICIËNTE DOSIS
Alle publicaties en wetenschappelijke studies en gebruikelijke toepassingen van deze actieve stof en onze expert kwamen tot de conclusie dat de Pure actieve stof Andrographolide in een dosis van 14 mg per flacon gebruikt moet worden.

BIBLIOGRAFISCHE REFERENTIES

Deze gegevens worden slechts ter informatie gegeven, zij vormen in geen geval medische informatie en wij kunnen hiervoor geen aansprakelijkheid aanvaarden. Deze documenten kunnen uitsluitend gekopieerd en gedupliceerd worden ter informatie en voor een persoonlijk privé gebruik. Het gebruik van kopieën of duplicata voor andere doeleinden is uitdrukkelijk verboden en de gebruiker is hiervoor aansprakelijk volgens artikel L 122-3 van het wetboek van Intellectuele Eigendom.