XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

 

De behandeling van acne

 

Acne is een veelvuldig voorkomende dermatose (een huidaandoening) die gekenmerkt wordt door het ontstaan van diverse soorten puistjes. Deze aandoening komt vooral voor tijdens de puberteit, wanneer de hormonenafscheiding niet in evenwicht is. Acne ontwikkelt zich op zones met veel talgklieren: het gezicht, het decolleté en de rug.

Verschillende soorten ance en verschillende behandelingen

Wanneer er voornamelijk sprake is van oneffenheden van de huid (comedo’s, mee-eters en microcysten), dan spreekt men van retentionele acne. Men kan daarentegen ook op de huid vooral ontstekingen vinden: knobbeltjes, papulopustels. Dat zijn de klassieke acne puistjes. Men spreekt dan over inflammatoire acne met papels en pustulae. Uiteraard is ook een combinatie van deze 2 typen mogelijk, dit komt zelfs vaak voor en men spreekt dan over gemengde acne.

Aanbevolen Pure werkstoffen
A21 Salicylzuur 70 : de Pure werkstof tegen mee-eters

A22 Salicylzuur 300 : de Pure werkstof tegen puistjes

A60 Citroenzuur – AHA : de Pure werkstof tegen een fletse teint

De acne veroorzakende factoren aanpakken

Puistjes of andere comedonen zijn vaak het gevolg van 2 bepalende factoren:

  • Overmatige talgafscheiding in het haar- en huidsmeerkanaal. Deze toename in de talgproductie hangt af van de mannelijke hormonen bij de man en de vrouw.
  • Verstopping van het haar- en huidsmeerkanaal door de hoornlaag waardoor er retentionele wondjes gevormd worden: open comedonen (mee-eters) en gesloten comedonen (microcysten).
  • Ontwikkeling van bacteriën (Propionibacterium acnes) in het haar- en huidsmeerkanaal die ontstekingen veroorzaken: papellen (rode puistjes), pustulae (witte puistjes), knobbeltjes.