XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

De teint effen maken

Een teint met vlekken effen maken

Vlekken en overmatig gepigmenteerde zones zijn pigmentstoornissen die ontstaan op de meest aan de zon blootgestelde zones: gezicht, handen, decolleté… Bruine vlekken houden verband met een overmatige productie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleuring van de huid onder de werking van de ultraviolette straling

Aanbevolen Pure werkstoffen:
A70 Andrographolide : de Pure werkstof die het ontstaan van vlekken voorkomt

A71 Glabridine : de Pure werkstof voor de huid met overmatige pigmentering

A72 Arbutine : de Pure werkstof tegen bruine vlekken

Een teint met vlekken effen maken

Een minder stralende teint kan overeenkomen met de wasbleke teint die kenmerkend is voor de vette huid, in combinatie met verwijde poriën, of één van de gevolgen zijn van huidveroudering als gevolg van:

  • Het verdikken van de hoornlaag door de ophoping van dode cellen, waardoor de opperhuid minder transparant wordt
  • Het verdunnen van de opperhuid
  • Het vertragen van de activiteit en de vernieuwing van de keratinocyten
  • Een grotere, onregelmatige dichtheid van de melanocyten.


Een fletse teint kan ook het gevolg zijn van agressieve invloeden van buitenaf, zoals sigarettenrook, verontreiniging of stress (relatie tussen de huid en haar omgeving).

Een teint met kringen effen maken

De zone van de oogcontour is de meest kwetsbare van het gezicht, de huid is hier 5 maal dunner. Deze zone is uitermate dun en kwetsbaar.

Bij vermoeidheid ontstaan er kringen, die vooral te maken hebben met een verstoorde pigmentering van de huid en kwetsbaar geworden haarvaten. Een vermindering van de microcirculatie van het bloed uit zich namelijk door donkerdere, sterker gemarkeerde en zichtbaardere haarvaten. De wanden van de bloedvaten zijn minder elastisch en minder hermetisch, waardoor het bloed van de haarvaten naar de interstitiële ruimte stroomt. Er hoopt zich dan hemoglobine op in het infra-orbitale gedeelte en deze verandert door oxidatie in biliverdine, bilirubine of ijzer, verantwoordelijk voor de kenmerkende kleur van de kringen.

De wallen onder de ogen worden veroorzaakt door een ontregelde waterhuishouding. Bij het ouder worden slaagt het 15.000 keer knipperen van de oogleden er uiteindelijk in om de steunvezels van de oogcontour te verzwakken en de huid verslapt. De bloed- en lymfevaten die de cellen van deze zone voeden, werken dan ook langzamer. De uitwisselingen tussen de cellen zijn moeizaam. Hierdoor vindt vochtophoping plaats, de oogleden zwellen op en vormen wallen.

Aanbevolen Pure werkstoffen:
A08 Apigenine : de Pure werkstof tegen kringen

A09 Ruscogenine : de Pure werkstof tegen wallen onder de ogen