XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen
LE MAG
N°13 - november 2012 - WINTERSPECIAL
IS ER NIEUWS?
UW HUID GAAT DE WINTERTIJD IN

"Mijn huid trekt." Elke winter hetzelfde liedje... Vanaf november heeft de huid speciale aandacht nodig. Wind, kou, minder licht... We moeten leren onze huid te versterken. Reinigen zonder te irriteren. Beschermen. Hydrateren zonder te verzadigen. Sublimeren. Kortom, naar 'zacht omhullende' formules en werkstoffen zoeken die onze huid nu nodig heeft. Elk seizoen heeft zo z'n zorgen. U hoeft geen honderd en één producten aan te schaffen, 2 of 3 aanpassingen zijn voldoende. Volg ons advies om in alle rust de winter door te komen

TUSSEN ONS
VOOR ELKE HUID EEN OPLOSSING, VOOR UW OPLOSSING
U HOUDT VAN ONZE PRODUCTEN, LAAT HET WETEN IN ONZE MAG contact
U KRIJGT ALLES TE WETEN

Deze boom met kleine gele bloemen is al eeuwenlang bekend om zijn regenererende eigenschappen.

De genezers van de Mexicaanse Maya's gebruikten het al voor de behandeling van open wonden en brandwonden. Sindsdien is de mimosa, ook wel 'huidboom' genoemd, uitgeroepen tot 'nationaal erfgoed'. Juist in het zuidoosten van Mexico, in de streek Chiapas, heeft Etat Pur deze unieke soort geselecteerd: de Mimosa tenuiflora. De schors is rijk aan beschermende en regenererende polyfenolen en mimonosiden.
SCHOONHEIDSVOORSCHRIFT:

Mimosa tenuiflora-extract is ideaal voor:

  • het gezicht om de weefsels van de rijpe, dunne en verzwakte huid te
    herstellen en te herstructureren of om acnélittekens te vervagen.
    Mimosa tenuiflora - A10
  • het lichaam om recente striae te vervagen en de Beschadigde huid te herstructureren.
    Mimosa tenuiflora - A93
VRIESKOU SHOPPEN

Uw super hydraterend Duo

Ontdek deze twee hydratatie-experts die uw huid herstructureren, beschermen en voeden.
26.80 €
MIJN VERZORGINGSRITUEEL Uw oppeppende ritueel Verwen uw huid!
Hul haar in kasjmier texturen en reinig
op zachte wijze..
images 2
btn 2
DE EXPERTISE VAN DE HUIDARTS
Dr A. dermatologue
Dr. A., huidarts Hebt u een dunne en verzwakte huid? Zijn sommige heel droog? Verschijnen er rode vlekken? Trekt het? Huidarts Amelie vertelt u hoe u de winter in alle schoonheid door kunt brengen. Wat zijn de gevolgen van kou op uw huid?
Droge kou en wind, maar ook hoge binnentemperaturen verstoren de hydrolipidische laag op de huid, die de rol vervult van beschermende barrière. Het resultaat is een drogere, meer reactieve en vaak oncomfortabel aanvoelende huid. In de winter is het dus belangrijk dat u uw huid beschermt met rijkere texturen en werkstoffen die de weerstand tegen schadelijke invloeden van buitenaf, versterken.
Hoe kiest u de juiste wintercosmetica?
Allereerst dient u in deze periode agressieve producten zoals peelings en exfoliërende producten te vermijden. Geef tevens de voorkeur aan milde toiletartikelen die niet met water worden afgespoeld: liever olie of reinigingsmelk en tonic dan schuimgel. Gebruik voor de hydratatie een voedende formule boordevol lipiden die de huid beschermt. Naargelang het huidtype kiest u voor een rijke of minder rijke textuur.
Deze adviezen gaan ook op voor het lichaam waarvan de huid in dit seizoen droger en gevoeliger is.
En voor de gevoelige huid?
Zij reageert van nature op schadelijke invloeden van buitenaf. In de winter wanneer de hydrolipidische laag is verstoord, wordt de gevoelige huid dus ... nog gevoeliger. Bovendien kan kou een normaliter bestendige huid reactief maken. Het kriebelt, het trekt en er verschijnen rode vlekken. Reinigingsproducten vermijden en niet met water reinigen, liever 's ochtends beschermende werkstoffen gebruiken en 's avonds kalmerende werkstoffen. De voorkeur geven aan formules met optimale tolerantie en rijke texturen.