XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

 

De keratinocyten

 

De cellen van de opperhuid bestaan voor 90% uit keratinocyten en zijn afkomstig uit de diepste laag van de opperhuid. Bij het ouder worden laten deze cellen los (onder invloed van jongere keratinocyten) en verplaatsen zij zich naar de buitenkant van de huid, waarbij zij platter worden. Eenmaal aan de oppervlakte verliezen de keratinocyten hun kern, worden zij corneocyten en laten zij op natuurlijke wijze los. Dankzij dit fenomeen kan de opperhuid zich doorlopend vernieuwen.

De keratinocyten: hoofdbestanddeel van het celmembraan

Het celmembraan of plasmamembraan is het omhulsel dat alle menselijke cellen omhult en beschermt. Het is de basis voor talrijke uitwisselingen tussen de binnenzijde van de cel en de omgeving waarin deze zich bevindt. Het bestaat uit een dubbele lipidenlaag, glycoproteïnen en koolhydraten. Van deze lipiden is de cholesterol één van de belangrijkste (15 tot 20%). Deze is van essentieel belang voor het evenwicht en de vloeibaarheid van het membraan.

De hoofdfuncties van het membraan worden in het algemeen uitgevoerd door de eiwitten: de uitwisselingen met de omgeving daarbuiten, het vervoeren van de moleculen door het membraan heen, de hechting tussen 2 cellen, de verankeringspunten en de extracellulaire matrix. De koolhydraten versterken de buitenzijde van het membraan en helpen bij het oriënteren van de cellen.

Keratinocyten: wanneer het vernieuwen niet werkt

We constateren overmatig vervellen, een versnelde vernieuwing van de huid: het betreft hier psoriasis
A32 D-Panthénol : de pure werkstof voor de zeer droge en ruwe huid

Wij constateren een verdikking van de hoornlaag: ruwe huid, ontstaan van eeltplekken.
A32 D-Panthénol : de pure werkstof voor de eeltachtige en ruwe huid

Als de barrièrefunctie niet goed werkt, wordt de huid droog en kwetsbaar, wat tot atopie en eczeem kan leiden.
A30 Vitamine PP : de pure werkstof tegen de zeer droge huid

Als de celvernieuwing wordt vertraagd, wordt de huid flets en dunner.
A10 Mimosa tenuiflora : de pure werkstof voor de dunne en kwetsbaar geworden huid

A60 Citroenzuur - AHA : de pure werkstof tegen een minder stralende teint