XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

Titelbalk

Onze productinnovatie

Onze eisen op het gebied van productsamenstelling

Voor ETAT PUR betekent het ontwikkelen van de ideale skincare product lijn het ontwikkelen van formules die geschikt zijn voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige, ongeacht hun kleur, hun levensstijl en hun omgeving. De Biomimetische skincare producten dienen voor de dagelijkse gezondheid en schoonheid van de huid. Zij respecteren het ecosysteem van de huid zonder compromissen betreffende de doeltreffendheid. Hun formules bevatten uitsluitend ingrediënten die perfect aansluiten op de huid.

Label Biomimetica

1Een exclusief patent om het biologische evenwicht van de huid te respecteren

De formules van al onze Biomimetische skincare producten respecteren het volgende exclusief patent: Patent PCT/FR98/00100. Dit patent stelt een "bio-ecologische" kwaliteitsnorm op die aan één van de belangrijkste eisen van de cosmetologie beantwoordt: cosmeticaproducten samenstellen die in staat zijn "activiteit" te verenigen met "respect van het ecosysteem van de huid". meer weten

2Formules die perfect aansluiten op de huid

De formules van onze producten bestaan uitsluitend uit ingrediënten die perfect aansluiten op de huid en puur en nuttig zijn. In plaats van te werken met de 10.000 in de cosmetica gebruikelijke ingrediënten, hebben wij hiervan 300 geïdentificeerd die potentieel verenigbaar zijn met onze eisen op het gebied van zuiverheid, kwaliteit, veiligheid en traceerbaarheid. Wij hebben alleen behouden wat het beste is voor de huid en alle twijfelachtige, potentieel schadelijke en overbodige bestanddelen uitgesloten.

Onze 3 absolute regels: Overeenkomst, Zuiverheid, Nutmeer weten

Zelfs het WATER in de formule bezit fysisch-chemische eigenschappen die sterk overeenkomen met die van het vocht in de huid. Dit is perfect compatibel met de huidcellen en biedt van nature de elementen die essentieel zijn voor het leven van de huid: het isodermische water® van ETAT PUR.

Het PARFUM is opzettelijk onopvallend en universeel. Het is volledig neutraal voor de huid en bevat geen gevoelig makende stoffen of bekende allergenen.

Het CONSERVEERSYSTEEM is tot het strikte minimum beperkt. Dit is nodig om de formule tijdens de volledige periode van gebruik te beschermen. Het bestaat uit natuurlijke moleculen. Onze producten zitten niet in potjes, maar in airless flacons, pompflacons of tubes, om ze optimaal te beschermen tegen bacteriële besmettingen als gevolg van contact tussen het product en uw vingers.

Onze formules zijn uiteraard ontwikkeld ZONDER:

zonder ingrediënten van dierlijke oorsprong 
siliconen
Zonder conserveermiddelen van het type parabeen, fenoxyethanol, bevrijder van formaldehyde...
Zonder kunstmatige kleurstoffen
Zonder parfum dat allergenen* en gevoelig makende bestanddelen bevat
Zonder koolwaterstof, paraffine en minerale olie
Zonder chemisch zonnefilter

 Zonder synthetische glycol: propyleen, butyleen glycol of PEG
 ethoxyl bevattende ingrediënten 
 Zonder BHT
 Zonder EDTA en derivaten
 Zonder aluminium chloorhydraat
 Zonder irriterende synthetische oppervlakteactieve stoffen: lauryl ether sulfaat, natrium laureth sulfaat...
 Zonder GGO's

*De Europese regelgeving bezit een lijst met 26 allergenen

3Hoge tolerantie en hoge veiligheid voor de huid

De perfecte tolerantie van ieder ingrediënt en van al onze formules wordt geëvalueerd door experts op het gebied van toxicologie. Al onze producten zijn onder dermatologische controle getest.

En alle producten die in contact kunnen komen met de ogen (make-upremovers, schuimende producten voor het gezicht) worden onder oogheelkundige controle getest.

Alle biomimetische skincare producten ondergaan gebruikstests op minstens 10 personen met een gevoelige huid. Sommige representatieve producten van de productlijn worden herhaaldelijk op hun tolerantie getest op 100 personen.

Onze producten worden niet op dieren getest.

Ieder product heeft een partijnummer waarmee het gevolgd kan worden, een geldigheidsdatum en een uiterste gebruiksdatum na opening voor een gecontroleerd gebruik.

4Bewezen doeltreffendheid

Ieder product van ETAT PUR is onderzocht door een comité van wetenschappelijke experts (biochemici, farmaceuten, cosmeticaspecialisten en dermatologen).

Ieder ingrediënt heeft zijn eigen, welbekende rol, bekend uit wetenschappelijke onderzoeken.

Op sommige van onze producten worden consumententests uitgevoerd door een gespecialiseerd onafhankelijk laboratorium, op 50 personen met over het algemeen een gevoelige huid.

5Traceerbaarheid en milieuvriendelijkheid

Wij verplichten ons de meest zuivere ingrediënten te selecteren met de beste kwaliteit die er te krijgen is.

Voor al onze ingrediënten eisen wij van onze leveranciers de garantie van de afwezigheid van potentieel voor de huid schadelijke residuen (GGO's, pesticiden, zware metalen, ftalaten, enz.) voor ieder van de gebruikte ingrediënten.

Zo gauw als dat mogelijk is, geven wij voor onze Pure actieve stoffen de voorkeur aan plantenextracten uit de fair trade, waarvan de teeltwijze past in een programma van duurzame ontwikkeling.

Wij hebben ons verzekerd van de serieuze aanpak en beloften op ethisch gebied van de producenten van onze ingrediënten.