XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

Peptide-4 Pro-collageen - A12

Diepere expressierimpels
 
  • Indicaties

    • De pure Actieve stof Peptide-4 Pro-collageen wordt aanbevolen voor de intensieve behandeling van gevestigde expressierimpels op de oogcontour, het voorhoofd en rondom de mond. Ideaal vanaf 45 jaar. Tevens aanbevolen na dermo-esthetische behandelingen om de regeneratie van de huid te optimaliseren.

  • meer informatie

    • Peptide-4, een actieve stof gespecialiseerd in het reconstrueren van de huidmatrix. Het helpt de huid bij het weer opbouwen van haar eigen collageen, een eiwit dat essentieel is voor een compacte en stevige huid. De biologische werking ervan stimuleert de regeneratie en verbetert de weerstand, de samenhang en de elasticiteit van de huid. Het steunweefsel van de huid wordt geleidelijk geherstructureerd. De huidstructuur verbetert en rimpels vervagen.

PEPTIDE-4 PRO-COLLAGEEN : Aanvullende producten

   
Aanwijzingen voor gebruik

    4 druppels aanbrengen op het hele gezicht en vooral op de rimpels, masseren tot volledige opname
    van het product.

    Instructie gebruik: met de wijsvinger goed op de onderkant van de flacon drukken.

ONDERHOUDSKUUR : 2 keer per dag 's morgens en 's avonds, gedurende minstens 2 maanden gebruiken

INTENSIEVE KUUR  waarbij meerdere pure Actieve stoffen met elkaar gecombineerd worden :

> Voor zeer uitgesproken rimpels en stevigheidsverlies : gedurende 1 maand de pure Actieve stof Peptide-4 Pro-collageen 's morgens en de pure Actieve stof Hyaluronzuur 's avonds gebruiken.

> Voor de door een dermo-esthetische behandeling verzwakte huid: gedurende 2 weken de pure Actieve stof Arnica en de pure Actieve stof Peptide-4 Pro-collageen 's morgens en 's avonds gebruiken. 

> Voor de rijpere en dunne huid met veel rimpeltjes: gedurende 1 maand de pure Actieve stof Peptide-4 Pro-collageen 's morgens en de pure Actieve stof Mimosa tenuiflora 's avonds gebruiken.

Deze actieve stof is gevoelig voor hoge temperaturen. Om het product efficiënt te houden, dit niet blootstellen aan een warmtebron. 

Als ideale aanvulling is het aan te raden om na de pure Actieve stof een voor uw huidtype geschikt en aan de dagelijkse behoeften van uw huid aangepast Biomimetisch skincare product aan te brengen.
Suggestie voor de ochtend: Verstevigende aanspannende crème
Suggestie voor de avond: Verdichtende regenererende verzorging
Suggestie voor de oogcontour: Gladstrijkende oogcontourverzorging

Effectiviteit bewezen

Erkende wetenschappelijke studies en publicaties tonen aan dat Peptide-4 Pro-collageen op diverse niveaus in de huid actief is :

Peptide-4 Pro-collageen is een complex dat een actieve keten van 3 aminozuren bevat die "GHK" wordt genoemd (naar de 3 aminozuren waaruit deze bestaat: Glycine (G) – Histidine (H) – Lysine (K)). Deze keten wordt erkend om zijn effectiviteit op het steunweefsel van de huid.

1

 

Specifieke werking op de rimpels

Een klinische studie heeft het vermogen van Peptide-4 aangetoond om rimpels en lijntjes aanzienlijk te verminderen. Als Peptide-4 gedurende 56 dagen tweemaal daags op een gave huid wordt aangebracht, vermindert het rimpels en lijntjes met gemiddeld 27%.

2

 

Verdichtende werking op de huidmatrix

Peptide-4 helpt de huid om haar eigen collageen weer op bouwen, een eiwit dat essentieel is voor de dichtheid en de structuur van de huid. Het stimuleert bovendien de biosynthese van bepaalde moleculen van de fundamentele substantie van de huid (proteoglycanen, glycosaminoglycanen).

Deze moleculen zijn essentiële bestanddelen van de extracellulaire matrix en zijn nauw verbonden met de driedimensionale structuur van de huid.

In vivo, 2-maal daags toegepast op een gave huid gedurende 56 dagen verhoogt Peptide-4 de dichtheid van de huid volgens 78% van de vrijwilligsters en de homogeniteit van de huid volgens 70% van de vrijwilligsters.

3 

 

Weefselregeneratie

In vitro onderzoeken hebben het vermogen van de GHK in Peptide-4 aangetoond om de vorming van nieuwe weefsels te bevorderen door stimulering van de VEGF (vasculaire endotheel groeifactor). Het activeert tevens de toename van de fibroblasten (huidcellen die de steunvezels van de huid produceren).


Referenties en bewijzen van de doelmatigheid van Peptide-4 (klinische onderzoeken, bibliografieën en aanbevelingen van deskundigen)

Samenstelling
PURE ACTIEVE STOF : Pure molecule van Peptide-4 (zuiverheidgraad = 80%) [CAPROOYL TETRAPEPTIDE-3]
De flacon bevat 75 µg pure Actieve stof.
Dit is hoeveelheid die nodig is voor een toepassing volgens de gebruiksadviezen, geeft de huid de door de wetenschappelijke onderzoeken aanbevolen efficiënte dosis.
Beproefde doelmatigheid

GEPATENTEERD IN-SKIN® SYSTEEM : om te werken daar waar nodig is, wordt de pure Actieve stof Peptide-4 Pro-collageen gecombineerd met een uniek verspreidingssysteem. 
De perfect door de huid op te nemen werkstof kan zo tot diep de cellen beïnvloeden, en vice versa.
 
Ingrediënten van het IN-SKIN® systeem = AQUA/WATER/EAU*, PROPANEDIOL, ALCOHOL, DISODIUM PHOSPHATE, UREA, GLYCERIN, CAPRYLOYL GLYCINE, POTASSIUM PHOSPHATE, SODIUM LACTATE, XANTHAN GUM, LEUCONOSTOC/ RADISH ROOT FERMENT FILTRATE, SALIX NIGRA (WILLOW) BARK EXTRACT, SODIUM HYDROXIDE, DEXTRAN.
*isodermisch water / isodermic water
Wetenschappelijke geschiedenis

Peptiden zijn de essentiële bestanddelen van de eiwitten van alles wat leeft (collageen, elastine, spiervezels, enzymen etc.). Een peptide is een keten van 2 tot 10 aminozuren.

Peptide-4 Pro-collageen is een complex dat een actieve keten bevat van drie aminozuren: glycine (G), histidine (H) en lysine (K). Ook wel tripeptide GHK genoemd, deze keten werd in 1973 ontdekt door dr. Loren Pickart. Dit peptide is vervolgens veel bestudeerd wegens zijn regenererende en helende eigenschappen.

Er is met name aangetoond dat dit peptide een rol speelt in veel biologische processen waaronder het herstel van de weefsels, de stimulering van de biosynthese van collageen, de stimulering van nieuwe bloedvaten...

Het is dus heel natuurlijk dat de farmaceutische industrie zich eind jaren 90 voor deze ultrakrachtige molecule is gaan interesseren.

Tegenwoordig bevat een groot aantal farmaceutische preparaten met genezende eigenschappen tripeptide GHK.

In de cosmetische industrie wordt het vaak geënt op een vetzuurketen om de opname in de huid te vergemakkelijken. Het wordt gebruikt bij de behandeling van rimpels en meer in het algemeen om de huidmatrix te regenereren, die essentieel is voor de ondersteuning van de huid.

Oorsprong / Video

Het door ETAT PUR geselecteerde Peptide-4 is verkregen door Biosynthese. Het is een Caprooyl tetrapeptide-3, keten van 4 aminozuren geënt op een vetzuur om de opname ervan in de diepere huidlagen te bevorderen.

De fabrikant voldoet aan zeer strenge kwaliteitsnormen en garandeert een hoge zuiverheidsgraad.

Peptide-4 is voor meer dan 80% zuiver

De kwaliteit van dit ingrediënt wordt gecontroleerd door de firma DIPTA, het onderzoekscentrum en controlelaboratorium van de merken ETAT PUR, BIODERMA en ESTHEDERM, gevestigd in Aix-en-Provence.

Alle elementen betreffende de oorsprong en de kwaliteit van deze pure Actieve stof zijn in het bezit van ETAT PUR en ter inzage beschikbaar voor alle controle-instanties die ons een vertrouwelijke verwerking van de gegevens verzekeren.

Advies van de dermatoloog

Dans ce tetrapeptide de synthèse, la partie active est le tripeptide GHK (association de 3 acides aminés Glycine, Histidine, Lysine). Il est scientifiquement prouvé que ce tripeptide aide à la reconstruction cutanée en stimulant entre autre la production des constituants de la matrice extracellulaire.

Ainsi le tripeptide GHK redensifie la peau en stimulant la biosynthèse du collagène, de protéoglycanes et de glycoaminoglycanes contenus naturellement dans le derme. C’est la bonne qualité du derme, qui donne à la peau sa fermeté et sa densité.

Dans une étude clinique, il a été montré que le tripeptide GHK diminuait significativement la profondeur des rides et des ridules. Il s’agit donc d’une molécule anti-âge intéressante qui doit être utilisée sur une durée prolongée (plusieurs mois) puisque l’effet attendu de redensification dermique n’est bien sûr pas immédiat.

 

Printen