XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

Peptide-6 Pro-melanine - A84

De huid die moeilijk bruint
 
  • Indicaties

    • Depure Actieve stof Peptide-6 Pro-melanine wordt aanbevolen om het bruiningsproces te bevorderen, te optimaliseren en te verlengen. Het isook geschikt om de gevoelige huid voor te bereiden op blootstelling aan de zon.

  • meer informatie

    • Peptide-6 is een complex van 6 in de huid aanwezige aminozuren. Deze molecule bezit het vermogen de productie van melanine, het natuurlijke huidpigment dat verantwoordelijk is voor de bruining, doeltreffend te stimuleren. Het zeer complete Peptide-6 helpt de huid ook om zich beter te beschermen tegen UV-straling: maakt de bruining gelijkmatiger en intenser, vermindert overgevoeligheid van de huid en helpt door de zon veroorzaakte beschadiging van de huid te voorkomen

Aanwijzingen voor gebruik


Voor het gezicht en lichaam: enkele keren op de pompflacon drukken en direct op de huid aanbrengen. Het product trekt snel in.

ONDERHOUDSKUUR : 's ochtends en 's avonds gebruiken, één week voor blootstelling aan de zon en tijdens de hele periode aan blootstelling.

INTENSIEVE KUUR waarbij meerdere pure Actieve stoffen met elkaar gecombineerd worden :
Bij een snel geïrriteerde, gevoelige en zongevoelige huidgedurende één week 's avonds de pure Actieve stof Enoxolone, lgebruiken en deze 's ochtends combineren met de pure Actieve stof Peptide-6 Pro-melanine.

Deze actieve stof is gevoelig voor hoge temperaturen. Om het product effectief te houden,, dit niet blootstellen aan een warmtebron.

Als ideale aanvulling is het aan te raden om na de pure Actieve stof een voor uw huidtype geschikt, en aan de dagelijkse behoeften van uw huid aangepast, Biomimetisch skincare product aan te brengen.
Tip om uw huid tijdens blootstelling aan de zon te beschermen: Zonnecrème Gezicht SPF15 of SPF30
Tip om uw huid na blootstelling aan de zon te verfrissen, hydrateren en kalmeren: Kalmerende aftersun gel

Effectiviteit bewezen

Erkende wetenschappelijke studies en publicaties tonen aan dat Peptide-6 op diverse niveaus in de huid actief is :

1

Stimulering van de bruining
Klinisch onderzoek heeft het vermogen van Peptide-6 aangetoond om de bruining te stimuleren. Peptide-6 vergroot de intensiteit van de huidpigmentatie met 54%, na 2 maal daags gebruik gedurende 2 weken voor blootstelling aan de zon en daarna 2 maal daags gebruik gedurende 4 dagen van blootstelling aan de zon.

2

Bescherming van de huid
Bruining is een natuurlijk beschermingsmechanisme van de huid. Het hangt samen met een toename van de hoeveelheid melanine, een pigment dat het vermogen bezit tegen UV-straling te beschermen en dat verantwoordelijk is voor de bruine kleur van de huid. Door de bruining effectief te stimuleren helpt Peptide-6 de huid zichzelf op een natuurlijke manier te beschermen tegen de potentieel schadelijke effecten van de zon. 

1

Bescherming en herstel van de door UV-straling veroorzaakte schade
Blootstelling aan de zon kan het DNA van de huidcellen verzwakken of beschadigen. Peptide-6 beschermt het DNA van de cellen tegen de door UV-straling veroorzaakte schade en activeert tevens het herstel. De huidcellen zijn beter bestand tegen UV-straling.

2

Kalmerend vermogen
In-vitro onderzoek op cellen heeft het vermogen van Peptide-6 aangetoond om de ontstekingsreactie te verminderen die roodheid en overgevoeligheid van de huid veroorzaakt.

Samenstelling
PURE ACTIEVE STOF : **Peptide-6, zuivere molecule (zuiverheidsgraad ≥ 85%) [ACETYL HEXAPEPTIDE-1].
De flacon bevat 1 mg pure Actieve stof.
Dit is de hoeveelheid die nodig is voor een toepassing volgens de gebruiksadviezen, geeft de huid de door de wetenschappelijke onderzoeken aanbevolen efficiënte dosis.
Bewezen effectiviteit

GEPATENTEERD IN-SKIN® SYSTEEM : om te werken daar waar nodig is, wordt de pure Actieve stof Peptide-6 Pro-melanine gecombineerd met een uniek verspreidingssysteem.
De perfect door de huid op te nemen actieve stof kan zo tot diep de cellen beïnvloeden, en vice versa.
 
Ingrediënten AQUA/WATER/EAU*, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PROPANEDIOL, ALCOHOL, GLYCERIN, GLYCERYL STEARATE, DISODIUM PHOSPHATE, UREA, CAPRYLOYL GLYCINE, ACETYL HEXAPEPTIDE-1**, MICROCRYSTALLINE CELLULOSE, POTASSIUM PHOSPHATE, SODIUM LACTATE, CETEARYL ALCOHOL, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, XANTHAN GUM, SODIUM HYDROXIDE, CELLULOSE GUM, LAMINARIA DIGITATA EXTRACT*, CARNOSINE*, DISODIUM ADENOSINE TRIPHOSPHATE*, DEXTRAN.
*isodermisch water / isodermic water
Wetenschappelijke geschiedenis

Een peptide is een keten van meerdere aminozuren, variërend van 2 of 3 bij de kleinste tot enkele tientallen aminozuren bij de grootste peptiden. Dit zijn de essentiële bestanddelen van alle eiwitten van alles wat leeft.

In het menselijk lichaam worden ze vaak omschreven als kleine boodschappers die tal van belangrijke biologische mechanismen in gang zetten. De ontdekking van het eerste door het organisme geproduceerde peptide, insuline, gaat terug tot de jaren 20. In 1923 kregen Banting en Macleod de Nobelprijs voor geneeskunde voor deze ontdekking. Maar pas in de jaren 80 lukte het om peptiden op industriële schaal te produceren.

Sindsdien brengen peptiden een verandering teweeg in de moderne behandelingen. Ze worden toegepast in de behandeling van bepaalde kankers, van osteoporose en van neurodegeneratieve aandoeningen.

Onlangs is het gebruik ervan uitgebreid tot de gebieden van de dermatologie en de cosmetiek. De efficiënte en uiterst gewilde peptiden kunnen worden toegepast voor de behandeling van veel huidproblemen (moeilijk bruinen, huidveroudering, overgevoeligheid etc.).

Oorsprong / Video

Het door ETAT PUR geselecteerde Peptide-6 is een Acetyl Hexapeptide-1 (keten van 6 aminozuren) verkregen door Biosynthese.
De fabrikant voldoet een zeer strenge kwaliteitsnormen en garandeert een hoge mate van zuiverheid.
Peptide-6 is 85% zuiver.

De kwaliteit van dit ingrediënt wordt gecontroleerd door de firma DIPTA, het onderzoekscentrum en controlelaboratorium van de merken ETAT PUR, BIODERMA en ESTHEDERM, gevestigd in Aix-en-Provence.

Alle elementen betreffende de oorsprong en de kwaliteit van deze pure Actieve stof zijn in het bezit van ETAT PUR en ter inzage beschikbaar voor alle controle-instanties die ons een vertrouwelijke verwerking van de gegevens verzekeren.

Advies van de dermatoloog

Peptide-6 is een zeer interessante aanvulling voor de gebruikelijke zonnecrèmes, het stimuleert namelijk het natuurlijk afweermechanisme van de gezichtshuid tegen ultraviolet stralen. Ieder droomt van een mooie door de zon gebruinde teint (onder invloed van UV-straling produceert onze huid pigment, oftewel melanine), dit is echter een beschermingsreactie van de huid tegen de UV-stralen. Opmerking: deze Pure Actieve Stof is geen vervanging voor een zonnebrandcrème met SPF die de huid beschermt tegen UVA- en UVB-straling.

Printen