XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

Ruscogenine - A09

Wallen onder de ogen
 
 • Indicaties

  • De pure Actieve stof Ruscogenine wordt aanbevolen woor zijn invloed op de wallen onder de ogen en het verminderen van de tekenen van vermoeidheid.
   Deze zeer specifieke zone van het gezicht is uitermate gevoelig en kwetsbaar. In geval van een verstoring van de vochttoevoer en microcirculatie kunnen er wallen onder de ogen ontstaan.

 • meer informatie

  • Ruscogenine is een natuurlijke molecule die in de medische wereld zeer bekend is om zijn doorbloeding bevorderende en stimulerende eigenschappen. Deze molecule activeert de microcirculatie van het bloed en zorgt dat het huidweefsel intact blijft. Deze twee werkingen zijn ideaal om de wallen onder de ogen te verminderen.

RUSCOGENINE : Aanvullende producten

   
Aanwijzingen voor gebruik

Voor de contour van ieder oog: 1 druppel op de huid onder het oog aanbrengen. Zachtjes van de buitenhoek van het oog naar de binnenhoek masseren.


AANVALSKUUR: 's morgens en ’s avonds gebruiken. Minimale gebruiksduur: 2 weken.
Indien nodig, dagelijks gebruiken over een langere periode, totdat de toestand van de huid zichtbaar verbeterd is.

ONDERHOUDSKUUR: minstens 1 keer per dag gebruiken, gedurende minstens 1 maand.

INTENSIEVE KUUR waarbij meerdere pure Actieve stoffen met elkaar gecombineerd worden:
- Indien de oogcontour ook last van kringen heeft: gedurende 2 weken de pure Actieve stof Ruscogenine 's avonds en de pure Actieve stof Apigenine 's morgens gebruiken. Herhalen indien nodig, aan de hand van de intensiteit van de kringen en wallen. De beste resultaten worden verkregen na 1 maand dagelijks gebruik.

Uitwendig gebruik. Niet in de ogen smeren.

Als ideale aanvulling is het aan te raden om na de pure Actieve stof een voor uw huidtype geschikt, en aan de dagelijkse behoeften van uw huid aangepast, Biomimetisch skincare product aan te brengen.
Gladstrijkende oogcontourverzorging.

Effectiviteit bewezen

Erkende wetenschappelijke studies en publicaties tonen aan dat Ruscogenine op diverse niveaus op de huid actief is:

1

 

Invloed op de microcirculatie
De wallen onder de ogen zijn vaak het gevolg van een minder snel werkende bloedcirculatie. Met zijn vaatvernauwende eigenschappen activeert Ruscogenine de microcirculatie in de bloedvaten. Het debiet van de haarvaten wordt verhoogd, om het draineren van de huidweefsels te bevorderen. De bloedsomloop bevorderende werking van Ruscogenine is ideaal om de wallen zichtbaar te verminderen.

2

 

Bescherming van de huid
Ruscogenine beschermt de huid met zijn elastase bestrijdende werking. Elastase is een enzym dat bepaalde moleculen van de lederhuid aantast en zo de huid kwetsbaarder maakt. Door de activiteit van dit enzym af te remmen, worden de huidcellen beschermd en versterkt en wordt de doorlatendheid van de bloedvaten verminderd.

3

 

Studie uitgevoerd door een onafhankelijk laboratorium
Een studie, uitgevoerd onder 54 personen die gedurende 1 maand 's morgens de pure Actieve stof Apigenine en 's avonds de pure Actieve stof Ruscogenine gebruikten, toonde een zichtbare doeltreffendheid aan:

 • minder vermoeid gezicht: 64%
 • minder gekleurde kringen: 60%
 • minder grote wallen onder de ogen: 70%
 • minder zichtbare wallen: 68%

 

Referenties en bewijzen van de doelmatigheid van Ruscogenine (klinische onderzoeken, bibliografieën en aanbevelingen van deskundigen)

Samenstelling
PURE ACTIEVE STOF: **Ruscogenine, een pure molecule verkregen uit Muisdoorn (zuiverheidgraad > 92%) [NEORUSCOGENINE, RUSCOGENINE]
De flacon bevat 6,5 mg pure Actieve stof.
Dit is hoeveelheid die nodig is voor een toepassing volgens de gebruiksadviezen, geeft de huid de door de wetenschappelijke onderzoeken aanbevolen efficiënte dosis.
Beproefde doelmatigheid

GEPATENTEERD IN-SKIN® SYSTEEM : om te werken daar waar nodig is, wordt de pure Actieve stof Ruscogenine gecombineerd met een uniek verspreidingssysteem.
De perfect door de huid op te nemen actieve stof kan zo tot diep de cellen beïnvloeden, en vice versa.

IngrediëntenAQUA/WATER/EAU*, PROPANEDIOL, DICAPRYLYL CARBONATE, ALCOHOL, C14-22 ALCOHOLS, CAPRYLOYL GLYCINE, RUSCOGENIN**, NEORUSCOGENIN** , MICA, SILICA, SODIUM CITRATE, XANTHAN GUM, LEUCONOSTOC/RADISH ROOT FERMENT FILTRATE, C12-20 ALKYL GLUCOSIDE, SALIX NIGRA (WILLOW) BARK EXTRACT, SODIUM HYDROXIDE, LACTIC ACID, LAMINARIA DIGITATA EXTRACT*, CARNOSINE*, DISODIUM ADENOSINE TRIPHOSPHATE*, TOCOPHEROL.
 *isodermisch water / isodermic water
Wetenschappelijke geschiedenis

De Muisdoorn, ook wel kleine hulst genoemd, is een heester die al sinds de Oudheid gebruikt wordt voor zijn geneeskrachtige eigenschappen. Hiermee konden problemen met bloedvaten en de bloedsomloop verlicht worden.

In de loop der jaren raakte het gebruik hiervan in de vergetelheid. Men moest wachten tot het midden van de 20e eeuw om zijn de populariteit weer te zien toenemen, dankzij het werk van twee Franse wetenschappers, Lapin en Sannié.

De twee wetenschappers slaagden er in om uit de wortels en wortelstokken van de Muisdoorn 2 steroïde moleculen te isoleren: Ruscogenine en de precursor hiervan, Neoruscogenine.

De uitzonderlijke vaatvernauwende eigenschap van deze moleculen wist zeer snel wereldwijd de interesse van onderzoekers en artsen te wekken. Ruscogenine werd al gauw een actieve stof waar men niet omheen kan bij de behandeling van storingen in de bloedvaten, van spataderen en van oedemen.

Ruscogenine wordt tegenwoordig gebruikt in veel farmaceutische preparaten ter stimulering van de bloedsomloop.


Oorsprong / Video

De door ETAT PUR geselecteerde Muisdoorn komt uit Frankrijk. Deze in het bos groeiende heester wordt tussen september en juni met de hand geplukt.

De wortels en wortelstokken worden fijngemalen en vervolgens wordt hier het gezochte actieve deel uit geëxtraheerd. Vervolgens wordt dit geconcentreerd en gezuiverd om Ruscogenine en Neoruscogenine te verkrijgen die voor meer dan 92% puur zijn.

Video

De kwaliteit van dit ingrediënt wordt gecontroleerd door de firma DIPTA, het onderzoekscentrum en controlelaboratorium van de merken ETAT PUR, BIODERMA en ESTHEDERM, gevestigd in Aix-en-Provence.

Alle elementen betreffende de oorsprong en de kwaliteit van deze pure Actieve stof zijn in het bezit van ETAT PUR en ter inzage beschikbaar voor alle controle-instanties die ons een vertrouwelijke verwerking van de gegevens verzekeren.

Advies van de dermatoloog

Ruscogenine [6,5] mg - Pure werkstof A09

De wallen onder de ogen kunnen verband houden met een oedeem in het onderste ooglid. Er zit dan vocht in het huidweefsel, als gevolg van een vertraagde bloedsomloop. Door dit vocht ontstaat een zwelling, omdat de huid van de oogleden zeer dun en slap is.

Door de vasculaire doorlatendheid te verminderen en het bloed in de bloedvaten sneller te laten stromen, kan Ruscogenine deze wallen aanpakken.

In sommige gevallen kan uw dermatoloog een correctie door middel van het inspuiten van hyaluronzuur voorstellen.

Sommige grote, meer gespannen wallen onder ogen kunnen echter te maken hebben met vetophopingen en deze kunnen uitsluitend efficiënt behandeld worden door middel van een ooglidcorrectie, een eenvoudige esthetische ingreep zonder littekens.


Printen