XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

D-panthenol - A32

Droge huid, kloven
 
  • Indicaties

    • De pure Actieve stof D-Panthenol wordt aanbevolen voor de zeer droge zones van het gezicht, kloofjes op de handen en ruwe plekken op de huid.
      Een droge huid is vaak het gevolg van een aantasting van de barrièrefunctie van de huid. Er kunnen meerdere factoren zijn voor deze aantasting: weersomstandigheden (zon, kou, wind...), veranderingen in de hormonenhuishouding en bepaalde huidziektes (eczeem, psoriasis).

  • meer informatie

    • D-Panthenol is een natuurlijke molecule die in staat is om op efficiënte wijze de barrièrefunctie van de huid te herstellen. Deze stimuleert de regeneratie van de weefsels en verbetert het vochtgehalte van de huid. Ook de zeer droge huid wordt weer gezond en soepel.

D-PANTHENOL : Aanvullende producten

   
Aanwijzingen voor gebruik

1. VOOR DE ZEER DROGE HUID

  vier druppels op de schone, droge huid aanbrengen.

 

AANVALSKUUR: 's morgens en ’s avonds gebruiken. Minimale gebruiksperiode : 1 week.
Indien nodig, dagelijks gebruiken over een langere periode, totdat de toestand van de huid zichtbaar verbeterd is.

ONDERHOUDSKUUR: één keer per dag gebruiken, gedurende 1 maand. Herhalen indien nodig.

INTENSIEVE KUUR waarbij meerdere pure Actieve stoffen gecombineerd worden:

- Als de huid ook zeer sterk reageert en gevoelig is: gedurende 1 week de pure Actieve stof D-Panthenol en de pure Actieve stof Enoxolone 's morgens en 's avonds na elkaar gebruiken.
- Voor schilfers en roodheid : gedurende 2 weken de pure Actieve stof D-Panthenol 's avonds.
- Voor de rijpe en droge huid tijdens en na de menopauze: gedurende 2 maanden de pure Actieve stof D-Panthenol 's avonds.


2. VOOR KLOOFJES EN RUWE PLEKKEN


enkele druppels op de schone en droge huid aanbrengen, 's morgens en 's avonds.


ONDERHOUDSKUUR: 's morgens en 's avonds gebruiken, gedurende minstens 1 maand.

Als ideale aanvulling is het aan te raden om na de pure Actieve stof een voor uw huidtype geschikt, en aan de dagelijkse behoeften van uw huid aangepast, Biomimetisch skincare product aan te brengen.
Suggestie voor de rijpe en droge huid: Verdichtende regenererende verzorging
Suggestie voor de droge huid: Romige voedende crème
Suggestie voor de gevoelige en sterk reagerende huid: Kalmerende relipiderende verzorging

In geval van aanhoudende droge huid en / of kloven, raadpleeg dan uw apotheker of arts.

Effectiviteit bewezen

Erkende wetenschappelijke studies en publicaties tonen aan dat D-Panthenol op diverse niveaus in de huid actief is:

1

 

Herstel van de barrièrefunctie
D-Panthenol stimuleert de vorming van de lipiden, moleculen die van wezenlijk belang zijn voor de samenstelling van de huidbarrière. Beetje bij beetje wordt het beschermende hydrolipidenlaagje sterker en wordt de huid beter beschermd tegen agressieve, potentieel irriterende stoffen.

2

Herstel en regeneratie van de huid
D-Panthenol activeert op efficiënte wijze de regeneratie van het weefsel dankzij zijn vermogen de celgroei te stimuleren. De regeneratie van de zeer droge huid en van kloofjes wordt bevorderd.

3

Hydratatie van de huid
D-Panthenol is een ware "vochtvanger" die de huid in staat stelt weer een goed hydratatiepeil terug te krijgen.

Referenties en bewijzen van de doelmatigheid van D-Panthenol (klinische onderzoeken, bibliografieën en aanbevelingen van deskundigen)

Samenstelling
PURE ACTIEVE STOF: **D-Panthenol [PANTHENOL], pure molecule (zuiverheidgraad > 75%).
De flacon bevat 550 mg pure Actieve stof.
Dit is hoeveelheid die nodig is voor een toepassing volgens de gebruiksadviezen, geeft de huid de door de wetenschappelijke onderzoeken aanbevolen efficiënte dosis.
 

GEPATENTEERD IN-SKIN® SYSTEEM : om te werken daar waar nodig is, wordt de pure Actieve stof D-Panthenol gecombineerd met een uniek verspreidingssysteem.
De perfect door de huid op te nemen actieve stof kan zo tot diep de cellen beïnvloeden, en vice versa.


IngrediëntenAQUA/WATER/EAU*, PROPANEDIOL, PANTHENOL**, ALCOHOL, CAPRYLOYL GLYCINE, LEUCONOSTOC/RADISH ROOT FERMENT FILTRATE, XANTHAN GUM, SODIUM HYDROXIDE, SALIX NIGRA (WILLOW) BARK EXTRACT, CITRIC ACID, SODIUM DEHYDROACETATE, LAMINARIA DIGITATA EXTRACT*, CARNOSINE*, DISODIUM ADENOSINE TRIPHOSPHATE*.
 *isodermisch water / isodermic water

Wetenschappelijke geschiedenis

D-Panthenol, ook wel Vitamine B5 genoemd, is een molecule die men in bijna alle voedingsmiddelen terugvindt. Zijn aanwezigheid in de cellen van het menselijk lichaam is van essentieel belang voor het leven en hangt volledig af van onze dagelijkse voeding.

Sinds de ontdekking hiervan in 1933 door de wetenschapper R.J. Williams hebben talrijke wetenschappelijke onderzoeken de vele goede eigenschappen van D-Panthenol aangetoond. Net als bij de meeste andere vitaminen is het organisme niet in staat deze zelf aan te maken, waardoor extra aanvoer van buitenaf belangrijk is.

Op het niveau van de cellen is D-Panthenol de precursor van het co-enzym A, een molecule die onmisbaar is voor de goede werking van de stofwisseling. Dit vitamine draagt bij aan de synthese en de afbraak van vetzuren, waardoor talrijke onderzoekers zijn vermogen om het cholesterolgehalte in het bloed in evenwicht te brengen, wilden evalueren.

In de dermatologie is D-Panthenol een referentie die vaak gebruikt wordt om de regeneratie van huidletsel (irritaties, lichte brandwonden) te versnellen. Deze eigenschap is trouwens in diverse wetenschappelijke werken gepubliceerd.

D-Panthenol wordt verder in veel cosmeticaproducten gebruikt. Met zijn opperhuid regenererende en  hydraterende eigenschappen is D-Panthenol een actieve stof waar men niet omheen kan voor de behandeling van de zeer droge huid, kloofjes en ruwe plekken.

Oorsprong / Video

D-Panthenol is een van nature in voedingsmiddelen en in de huid aanwezige molecule. Om een zuiver product te verkrijgen, heeft Etat Pur een methode afkomstig uit de biosynthese geselecteerd.

De producent voldoet aan zeer strenge kwaliteitsnormen, gangbaar in de farmaceutische industrie.

De actieve stof wordt geconcentreerd en gezuiverd totdat D-Panthenol verkregen is die voor 75% zuiver is.

Video

De kwaliteit van dit ingrediënt wordt gecontroleerd door de firma DIPTA*, het onderzoekscentrum en controlelaboratorium van de merken ETAT PUR, BIODERMA en ESTHEDERM, gevestigd in Aix-en-Provence.

Alle elementen betreffende de oorsprong en de kwaliteit van deze pure Actieve stof zijn in het bezit van ETAT PUR en ter inzage beschikbaar voor alle controle-instanties die ons een vertrouwelijke verwerking van de gegevens verzekeren.

Advies van de dermatoloog

D-Panthenol - Pure werkstof A32

Deze vitamine met hydraterende en helende eigenschappen is van essentieel belang om een goede huidbarrière te blijven garanderen. Op handen en voeten kunnen kloofjes en eelt ontstaan en de doelmatigheid hiervan kan nog versterkt worden door deze te combineren met de pure werkstof Ureum voor een optimale voorbereiding en hydratering van de huid.

Printen