XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

Enoxolone - A43

Gevoelige huid, roodheid
 
  • Indicaties

    • De pure Actieve stof Enoxolone wordt in het bijzonder aanbevolen voor de zeer sterk reagerende en geïrriteerde huid, met roodheid en een warm of onaangenaam gevoel: prikkende, trekkende huid... Deze worden vaak veroorzaakt door agressieve invloeden van buitenaf (agressieve zeep, verkeerd wasmiddel, epilatie, plastische chirurgie, kou, zout, wind...).

  • meer informatie

    • Enoxolone heeft krachtige anti-irritende eigenschappen en pakt de diverse mechanismen van een overgevoelige huid op een speciale wijze aan. Om de huid efficiënt en voor lange tijd te kalmeren.

ENOXOLONE : Aanvullende producten

   
Aanwijzingen voor gebruik


Voor het hele gezicht: 4 druppels aanbrengen op de schone, droge huid.


AANVALSKUUR: 's morgens en 's avonds gebruiken, gedurende 1 week.

INTENSIEVE KUUR waarbij meerdere pure Actieve stoffen met elkaar gecombineerd worden:
- Als de huid dun en kwetsbaar geworden is: gedurende 1 week de pure Actieve stof Enoxolone 's morgens en de pure Actieve stof Mimosa tenuiflora 's avonds gebruiken. De behandeling vervolgen met een gebruik gedurende 3 weken van de pure Actieve stof Mimosa tenuiflora 's morgens en 's avonds.
- Als de huid ook zeer droog is: gedurende 1 week de pure Actieve stof Enoxolone ' s morgens.
- Als de huid ook ruw is en vervelt: gedurende 1 week de pure Actieve stof Enoxolone en de pure Actieve stof D-Panthenol na elkaar gebruiken, 's morgens en 's avonds.
- Als de huid vochtarm is en trekt: gedurende 1 week de pure Actieve stof Enoxolone en de pure Actieve stof Aloë vera na elkaar gebruiken, 's morgens en 's avonds.

 

Als ideale aanvulling is het aan te raden om na de pure Actieve stof een voor uw huidtype geschikt, en aan de dagelijkse behoeften van uw huid aangepast, Biomimetisch skincare product aan te brengen.
Suggestie: Kalmerende relipiderende verzorging.

Effectiviteit bewezen

Erkende wetenschappelijke studies en publicaties tonen aan dat Enoxolone, ook wel glycyrrhetinezuur genoemd, op diverse niveaus in de huid actief is:

1

Kalmerende werking op de kwetsbaar geworden huid
Als antwoord tegen stress reageert de huid plaatselijk en verschijnen er tekenen van een irritatie: huiduitslag, hier en daar rode vlekken, een warme huid, een prikkend of trekkend gevoel... Deze huidreacties worden veroorzaakt door de synthese en de bevrijding van bepaalde moleculen, de zogenaamde "ontsteking bevorderende media".

Door de enzymen af te remmen die verantwoordelijk zijn voor de productie van deze media, vermindert Enoxolone de irritatie en wordt de huid gekalmeerd en verlicht.

2

Een vergelijkbare werking als die van corticoïden
Enoxolone heeft « corticoïde-identieke » eigenschappen die ook voor de kalmerende werking verantwoordelijk zijn.

In vitro werd de doelmatigheid aangetoond bij patiënten met een atopische dermatitis: aanzienlijke vermindering van de uitslag, het oedeem en de jeuk.

3

Beschermende werking tegen door UV veroorzaakte roodheid
Tegen door zonnestralen gegenereerde UVB brengt het organisme een veelvoud aan verdedigingsreacties op gang die tot het bevrijden van histamine leiden. Deze molecuul veroorzaakt een vergroting van de bloedvaten. Deze overmatige verwijding en de bloedstroom zijn verantwoordelijk voor de rode kleur van de huid en het warme gevoel van de huid.

Door de synthese van histamine te verminderen, kalmeert de Enoxolone snel de huid, waardoor deze snel minder geïrriteerd raakt.

Referenties en bewijzen van de doelmatigheid van Enoxolone (klinische onderzoeken, bibliografieën en aanbevelingen van deskundigen)

Samenstelling
PURE ACTIEVE STOF : **Enoxolone, een pure molecule verkregen uit dewortels van Zoethout (zuiverheidgraad > 98%) [GLYCYRRHETINIC ACID] 
De flacon bevat 280 mg pure Actieve stof.
Dit is hoeveelheid die nodig is voor een toepassing volgens de gebruiksadviezen, geeft de huid de door de wetenschappelijke onderzoeken aanbevolen efficiënte dosis.
Beproefde doelmatigheid
 
 
GEPATENTEERD IN-SKIN® SYSTEEM : om te werken daat waar nodig is, wordt de pure Actieve stof Enoxolone 280 gecombineerd met een uniek verspreidingssysteem.
De perfect door de huid op te nemen actieve stof kan zo tot diep de cellen beïnvloeden, en vice versa.
 
Ingrediënten AQUA/WATER/EAU, PROPANEDIOL, ALCOHOL, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, ISOSTEARYL ISOSTEARATE, GLYCYRRHETINIC ACID, C14-22 ALCOHOLS, CAPRYLOYL GLYCINE, XANTHAN GUM, C12-20 ALKYL GLUCOSIDE, CETEARYL ALCOHOL, SODIUM HYDROXIDE, COCO-GLUCOSIDE, LAMINARIA DIGITATA EXTRACT, CARNOSINE, DISODIUM ADENOSINE TRIPHOSPHATE, TOCOPHEROL. [NEP050]
*isodermisch water / isodermic water
Wetenschappelijke geschiedenis

De kalmerende en verkwikkende eigenschappen van Zoethout, die al eeuwen bekend zijn, vormen de basis van de Chinese geneeskunst en de aan kruiden gewijde geschriften. Men vindt verder de bewijzen van het eeuwenoude gebruik hiervan in Egyptische manuscripten.

De extracten van zoethout, die veel Enoxolone bevatten, worden tegenwoordig veel in de fytotherapie en geneeskunde gebruikt als ontstekingremmend middel. Enoxolone is een farmaceutische actieve actieve stof die men terugvindt in diverse geneesmiddelen.

Enoxolone wordt voornamelijk oraal ingenomen, met name bij de symptomatische behandeling van gematigde ontstekingen zonder superinfectie, zoals atopisch eczeem, zonne-uitslag, seborroïsch eczeem, pruritis vulvae of insectenbeten.

In de dermatologie wordt Enoxolone erkend om zijn vermogen de sterk reagerende huid te kalmeren, rode vlekken te verminderen en een warme huid te verlichten.

Oorsprong / Video

Enoxolone is een van nature in grote hoeveelheden in de wortels van Zoethout, Glycyrrhiza glabra (L.) aanwezige molecule.

Het door ETAT PUR geselecteerde Zoethout komt uit China. Diverse milieubewuste producenten garanderen een constante bevoorrading van verse planten.

Het gezochte actieve deel wordt geleidelijk aan uit de zoethoutwortels gewonnen, geconcentreerd en gezuiverd, tot een Enoxolone verkregen wordt die voor meer dan 98% puur is.

Video

De kwaliteit van dit ingrediënt wordt gecontroleerd door de firma DIPTA, het onderzoekscentrum en controlelaboratorium van de merken ETAT PUR, BIODERMA en ESTHEDERM, gevestigd in Aix-en-Provence.

Alle elementen betreffende de oorsprong en de kwaliteit van deze pure Actieve stof zijn in het bezit van ETAT PUR en ter inzage beschikbaar voor alle controle-instanties die ons een vertrouwelijke verwerking van de gegevens verzekeren.

Advies van de dermatoloog

Enoxolone - Pure werkstof A43

Enoxolone of glycyrrhetinezuur heeft dezelfde ontstekingremmende eigenschappen als een plaatselijk werkende corticoïde met een lage activiteit, zoals hydrocortisone.

De concentratie [280] is geschikt voor de behandeling van de meeste acute ontstekingen in het gezicht, zoals: zonnebrand, uitslag (rode vlekken) na een dermatologische ingreep (laser, peeling ...), uitslag na epilatie of scheren en insectenbeten.

Als de huid van uw gezicht gevoelig is en chronisch sterk reageert, gebruik dan liever de Pure werkstof Bisabolol of de Pure werkstof Haver die u gedurende een lange periode als onderhoudskuur kunt gebruiken.

Printen