XSluiten

Door verder op onze site te browsen, aanvaardt u het gebruik van cookies waarmee wij diensten en aanbiedingen kunnen voorstellen waarvoor u belangstelling toont.

Meer weten en de cookies instellen

Salicylzuur 0,5% - A21

Kleine onzuiverheden
Geef uw mening - 0 mening(en)
 
 • Indicaties

  • De pure Actieve stof Salicylzuur 0,5% wordt aanbevolen voor kleine oneffenheden op de huid: met name een onregelmatige huidtextuur en mee-eters.
   Etat Pur heeft ook de pure Actieve stof Salicylzuur 300 met een grotere concentratie actieve stoffen voor een zeer specifieke behandeling van puistjes en kort durende, intensieve behandelingen.

 • meer informatie

  • Salicylzuur 0,5% heeft zuiverende, adstringerende en zacht peelende eigenschappen om de huidtextuur glad te strijken. Beetje bij beetje worden onzuiverheden en dode huidcellen geëlimineerd. Hiermee kan ook de pH-waarde van het huidoppervlak genormaliseerd worden, om een goede hydratatie in stand te houden.

Aantal :
Inhoud : 15 ml
€ 10,00
(66.7€ / 100 ml)

SALICYLZUUR 0,5% : Aanvullende producten

 
Aanwijzingen voor gebruik


Voor het hele gezicht: 1 tot 4 druppels aanbrengen op de betreffende zone van het gezicht en daarbij de oogcontour vermijden.


AANVALSKUUR : bij grotere problemen (veel mee-eters, overtollig talg en puistjes) is het aan te raden de pure Actieve stof Salicylzuur 0,5% 1 tot 2 keer per dag te gebruiken.
Aan de hand van het type en de gevoeligheid van uw huid raden wij u aan de pure Actieve stof Salicylzuur 0,5% af te wisselen met de pure Actieve stof Salicylzuur 2%.

ONDERHOUDSKUUR : 1 tot 2 keer per dag gebruiken. Door de specifieke werking van deze actieve stof kan op het moment van het aanbrengen een lichte prikkeling ontstaan. Dit is geen reden om de behandeling te stoppen.

INTENSIEVE KUUR waarbij meerdere pure Actieve stoffen met elkaar gecombineerd worden:
- Voor puistjes en een huid met neiging tot acne: gedurende 2 weken de pure Actieve stof Salicylzuur 0,5% en de pure actieve stof Zink Gluconaat 's morgens en 's avonds gebruiken. Deze twee Pure actieve stoffen vullen elkaar aan en kunnen tegelijkertijd op de huid worden aangebracht.
- Voor de huid met oneffenheden en een grauwe teint: de pure Actieve stof Salicylzuur 0,5% 's avonds en de pure Actieve stof Propolis 's morgens gebruiken, minstens 3 wekken.

Het is aan te raden de pure Actieve stof Salicylzuur 0,5% bij voorkeur's avonds te gebruiken. Bij gebruik 's morgen, na het aanbrengen niet in de zon gaan zitten. Bij blootstelling aan de zon een geschikt zonneproduct gebruiken.

Het is aanbevolen de pure Actieve stof Salicylzuur 0,5% en de pure Actieve stof Citroenzuur - AHA niet te combineren. Deze 2 pure Actieve stoffen zijn zeer krachtig, de koppeling van deze 2 pure Actieve stoffen kan de huid gevoelig maken.

Als ideale aanvulling is het aan te raden om na de pure Actieve stof een voor uw huidtype geschikt, en aan de dagelijkse behoeften van uw huid aangepast, Biomimetisch skincare product aan te brengen.
Suggestie voor 's morgens: Gebalanceerde matterende verzorging.
Suggestie voor 's avonds: Lichte hydraterende emulsie.

Effectiviteit bewezen

Erkende wetenschappelijke studies en publicaties tonen aan dat Salicylzuur 0,5% op diverse niveaus in de huid actief is:

1

 

Kerato-regulerende werking (gladstrijken van de huidtextuur)
Salicylzuur heeft een zacht peelende en geleidelijke werking waarmee het huidoppervlak gladgestreken kan worden, zonder het aan te tasten.

2

 

Regulerende werking
Met Salicylzuur kan tevens de pH-waarde van de hoornlaag genormaliseerd worden om:

 • het vermogen van de huid om de hydratatie op peil te houden, te verbeteren
 • het evenwicht van de huidflora te herstellen en de huid te zuiveren


Referenties en bewijzen van de doelmatigheid van Salicylzuur (klinische onderzoeken, bibliografieën en aanbevelingen van deskundigen)

Samenstelling
PURE ACTIEVE STOF : Pure molecule van Salicylzuur (zuiverheidsgraad = 100%) [SALICYLIC ACID]
De flacon bevat 70 mg pure Actieve stof.
Beproefde doelmatigheid

 

Dit is hoeveelheid die nodig is voor een toepassing volgens de gebruiksadviezen, geeft de huid de door de wetenschappelijke onderzoeken aanbevolen efficiënte dosis.
 

GEPATENTEERD IN-SKIN® SYSTEEM : om te werken waar de huid dat nodig heeft, wordt de pure Actieve stof Salicylzuur 0,5% gecombineerd met een uniek verspreidingssysteem.
De perfect door de huid op te nemen actieve stof kan zo tot diep de cellen beïnvloeden, en vice versa.

Ingrediënten van het IN-SKIN® systeemAQUA/WATER/EAU*, PROPANEDIOL, ALCOHOL, SODIUM CITRATE, XANTHAN GUM, SODIUM HYDROXIDE.
*isodermisch water / isodermic water

Wetenschappelijke geschiedenis

Salicylzuur is een natuurlijke molecule die men voor het eerst in de schietwilg vond en vervolgens in grote hoeveelheden in de moerasspirea, Spirae ulmaria, die zijn naam aan Aspirine gaf.

De geneeskrachtige eigenschappen van Salicylzuur zijn sinds lang bekend, vooral de werking tegen koorts en pijn.

Al in de Oudheid bevolen de Griekse artsen kruidenthee op basis van wilgenbladeren aan om pijn te verlichten.

In de strijd tegen koorts is de synthetische vorm (het onder de naam "Aspirine" verkochte acetylsalicylzuur) bijzonder efficiënt en is daarmee zelfs het meest gebruikte geneesmiddel in de wereld geworden (120 miljard tabletten).

Salicylzuur wordt wereldwijd gebruikt in de dermatologie om zijn keratolytische werking.

Oorsprong / Video

Salicylzuur, een van nature in de schietwilg en moerrasspirea aanwezige molecule, wordt tegenwoordig in grote hoeveelheden vervaardigd door middel van een procedé voortkomend uit de biosynthese.

Dat is de door Etat Pur geselecteerde verkrijgingswijze. De producent voldoet aan zeer strenge kwaliteitsnormen, gangbaar in de farmaceutische industrie.
De actieve stof wordt geconcentreerd en gezuiverd, tot Salicylzuur verkregen wordt dat 100% zuiver.

Video

De kwaliteit van dit ingrediënt wordt gecontroleerd door de firma DIPTA, het onderzoekscentrum en controlelaboratorium van de merken ETAT PUR, BIODERMA en ESTHEDERM, gevestigd in Aix-en-Provence.

Alle elementen betreffende de oorsprong en de kwaliteit van deze pure Actieve stof zijn in het bezit van ETAT PUR en ter inzage beschikbaar voor alle controle-instanties die ons een vertrouwelijke verwerking van de gegevens verzekeren.

Advies van de dermatoloog

Salicylzuur 0,5% - Pure werkstof A21

Salicylzuur is al eeuwenlang bekend en wordt al even lang in de geneeskunst gebruikt. In de dermatologie wordt de stof gebruikt voor zijn peelende en keratolytische eigenschappen. Deze molecule is dan ook interessant als u voornamelijk last heeft van retentionele acne, dat wil zeggen, weinig rode puistjes, maar vooral kleine cystes of mee-eters die uw huid een ruw en onregelmatig uiterlijk geven. Door de bovenste lagen van de opperhuid te verfijnen, bevordert deze Pure werkstof de eliminatie van cystes en wordt hun vorming beperkt.

Als u ook last heeft van rode puistjes (gemengde acne), dan kunt u het salicylzuur combineren met de Pure werkstof Zink Gluconaat.

Bij deze vrij lage concentratie ([70]) is de doelmatigheid kleiner dan bij de hogere concentratie ([300]), maar de tolerantie is hierbij beter. Het proberen waard dus, als u de hogere concentratie niet verdraagt of bij een eerste poging als u last heeft van een gevoelige huid.

Je mening over : SALICYLZUUR 0,5%

U kunt een advies van het product door het onderstaande formulier in te vullen. Alle velden die zijn gemarkeerd met een ( * ) zijn verplicht. Uw bericht zal zo spoedig mogelijk worden gepubliceerd. Voor eventuele vragen, stuur een email aan: contact@etatpur.be
Selecteer de ster die overeenkomt met uw opmerking.

Hoe waardeert u dit product? : *


Log in om verder te gaan
Printen

In-Skin

 

Logo In-Skin

Aangezien een werkstof niet alleen puur moet zijn om daar te werken waar de huid dat nodig heeft, heeft ETAT PUR een speciale formule ontwikkeld die het indringen van iedere Pure werkstof bevordert.
Iedere formule werd bestudeerd om op dynamische wijze de Pure werkstof naar de juiste plek te brengen voor een optimale doeltreffendheid.
Dat is het gepatenteerde IN-SKIN ® systeem.


Een van de belangrijkste functies van de huid is haar barrièrefunctie.

Deze wordt in twee richtingen uitgeoefend:

 • zij voorkomt het verlies van vocht, elektrolyten en andere bestanddelen van het menselijke lichaam
 • en verhindert het binnendringen van moleculen uit de omgeving

Deze barrièrefunctie is echter niet overal op het huidoppervlak gelijk (haar- en huidsmeerkanalen, zone rond het oog, afhankelijk van de diverse lichaamsdelen...) en deze relatieve doorlatendheid maakt het in de huid opnemen van werkstoffen mogelijk.
De aard van de meeste werkstoffen maakt hun opname via topische wijze mogelijk.
Om hun opname mogelijk te maken, is het van belang deze te combineren met een "vervoermiddel" dat hen naar de plaats van bestemming brengt.
Dat is de belangrijkste functie van het gepatenteerde IN-SKIN systeem.